Zomeractie van Vlieg 2015 - Scherpenheuvel-Zichem

Teaser: 

Ook Scherpenheuvel-Zichem doet al vele jaren mee aan de schattenzoektochten en maakte in 2015 echt werk van een globale vrijetijdscommunicatie en een geode afstemming met de verschillende schatlocaties. Dit leidde tot een optimaal bereik van het familiepubliek.

 

Initiatiefnemer: 

Gereedschap: 

Trefwoorden: 

Doelstelling: 

Zowel de eigen inwoners als de toeristen tijdens de zomervakantie stimuleren om de gemeente te verkennen samen met de kinderen.

Doelgroep: 

Gezinnen, kinderen, grootouders, inwoners en toeristen.

In samenwerking met: 

Dienst toerisme, bibliotheek en cultuurdienst

Budget: 

campagnemateriaal 135 euro, drukwerk zoals stempelkaart/flyer en vliegstickers 100 euro, 10 doe boeken als cadeau 125 euro, extra cadeautjes 150 euro Totaal = 500 euro

Tijdsinvestering: 

opmaak 3 zoektochten 4 dagen alles klaarzetten 1 dag overleg andere diensten 1/2 dag

Aanpak: 

Er is eerst nagedacht welke culturele instellingen de gemeente heeft, waar ze zijn gelegen en welke openingsmomenten er zijn tijdens de zomermaanden. De dienst toerisme is tijdens de zomermaanden elke dag geopend is, zelfs op zondag. De dienst toerisme is gevestigd in Scherpenheuvel. Huize Ernest Claes gevestigd in deelgemeente Zichem, heeft goede openingsuren in de zomervakantie en de bibliotheek gevestigd in deelgemeente Averbode heeft ook veel openingsuren in de zomermaanden. Deze drie deelgemeenten werden met elkaar verbonden via een fietszoektocht. Er was ook een aparte zoektocht in Scherpenheuvel centrum, Huize Ernest en in de bibliotheek.

Resultaten: 

Een gevarieerd publiek van jonge gezinnen die de culturele eigenschappen van de gemeente ontdekten op een speelse manier.

Noodzakelijke randvoorwaarden: 

Een goede coƶrdinator omdat je met verschillende diensten samenwerkt, regelmatige controle van de tochten en het verstopte materiaal en ook promotie maken naar de eigen inwoners. De nationale promotie werkt ook heel goed.

Datum lancering: 

11/01/2016

Nazorg/opvolging: 

De schatkist was verstopt op een openbare plaats en dit vraagt geregeld controle.

Evaluatie: 

Positief. Het Vraagt een goede voorbereiding, maar je hebt er plezier van heel de zomer.

Meting: 

Er zijn 89 zoektochten verdeeld in de bibliotheek, 56 fietszoektochten, 69 zoektochten in Scherpenheuvel en 76 zoektochten in Huize Ernest Claes. Het bezoekersaantal in Huize Ernest Claes is gestegen. Per zoektocht kreeg elk kind een sticker, als ze drie zoektochten hebben gedaan konden ze hun stickerkaart inleveren en kans maken op een extra prijs. Er zijn 25 stickerkaarten ingediend met 3 stickers en 23 stickerkaarten ingeleverd met 4 stickers (in totaal 48 stickerkaarten). 11 van de 48 kinderen die een stickerkaart hebben ingediend waren niet van Scherpenheuvel-Zichem.

Aanvullende tools: 

Gerelateerde achtergrond: 

Meer informatie over dit project:: 

Liesbeth Tielens, cultuurbeleidscoƶrdinator, liesbeth.tielens@scherpenheuvel-zichem.be, 013/35 24 81